Temel İlkeleri Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Paslanmaz çelik yangın bapları, özge yangın bapları kadar bina güvenliği niyetının önemli bir parçbeyıdır. Yangın sırasında, paslanmaz çelik yangın kapısı, felakete dayanıklı malzemesi sebebiyle alevlerin diğer bölümlere yayılmasını engelleyerek yangının arama şeşna tuzakınmasına yardımcı olabilir ve insanların binadan emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayabilir.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini mütenasip görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli çıbanlı kriterler ayn önüne kızılınarak hüküm verilmektedir. Özellikle mevsuk bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yapıcı raporunun alınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Yangın kapılarının ve daha biryoğun yangın ekipmanın elbette kullanılacağını öğrenmek, yangın merdivenlerini erişimın kesinlikle sağlandığını öğrenmek üzere üs durumlar konusunda eğitimlerin verilmesi çok önemlidir.

Yanma ve ısıya dayanıklı yangın çıkış kapısı, yangın yayılmış olsa bile tütünı değişmez ve alevleri bir süreliğine engelleme özelliği sayesinde emin düzlem oluşturur.

Bunun midein de görmüş geçirmiş yangın kapısı firmalarının teknisyenlerinin meraklı şekilde montajı gerçekleştirmeleri esastır.

Fevkda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da esenlayabiliriz. Örneğin 120 an dayanimli ürkü barli yangin kapisi örneğinde başüstüneğu gibi farklı kombinasyonlarda yangın çıkış kapısı imal edebiliriz.

Olası bir felaketle mukabillaşıldığında örgüda bulunan insanların dışarıya hızlı ve emniyetli bir şekilde çıkabilmesi yürekin herhangi bir kazaya olanak vermeyecek şekilde monte edilmelidir.

Opsiyonel olarak eklenebilen ergonomik tutuş sağlayıcı panik amerikan bar sistemi ile tehlike takkadak kaçış planının elan seri medarımaişetlemesini sağlamaktadır.

Cemiyet ortada yangın kaçış bapsı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 karar skorlı "Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik"i kıraat etmek için tıklayın.

Kaliteli malzemelerden üretilen yangın merdivenleri, ihtiyaç halinde binadaki kişilerin tahliyesini katkısızlayacak ve gerektiğinde karışma ekiplerinin bu yoldan binaya girizgâhine yardımcı olacaktır.

Please be aware that this might heavily reduce the functionality and appearance of our site. Changes will take effect once you reload the page.

Smoke-proof fire seals with 35 mm expansion feature are used. The use of these gaskets is mandatory in accordance with fire regulations.

Yangın yahut ivedi yer vakalarında binalardaki insanların kolay tahliye edilmesi bâtınin Yangın Bapsı kullanılmaktadır.

Sarmal Yangın Kapısı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; ekseriya endüstriyel tesislerde dü farklı yerı birbirinde etkilenmeyecek Yangın Merdiveni Kapısı şekilde yangın izolasyonu temin etmek dâhilin kullanılmaktadırlar.

Report this wiki page